EmailTwitter

Vacature

Vacaturekenmerken

Een organisatie in beweging

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 23.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënt. We verenigen alle 33 specialismen (wetenschappelijke verenigingen), ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

De medisch specialisten worden hierbij ondersteund door het bureau van de Federatie. Het communicatieteam bestaat uit 12 gedreven professionals die collega’s, het bestuur en de wetenschappelijke verenigingen met raad en daad terzijde staan. Met zorg adviseren zij op het gebied van communicatie, woordvoerding en public affairs over vele diverse zorgthema’s waar medisch specialisten zich voor inzetten.

Voor het team Communicatie zoeken wij een enthousiaste en gedreven

Junior Adviseur Public Affairs

(32 uur per week)

Jouw werkzaamheden binnen de Federatie

Als junior adviseur public affairs ondersteun je de senior adviseur public affairs waarbij je alle facetten van dit vak door en door leert kennen. Belangrijk hierbij is dat je constant politieke en maatschappelijke ontwikkelingen volgt en analyseert, zo leer je het zorgveld goed kennen.  

  • De ene dag maak je analyses en samenvattingen van Kamerbrieven en relevante rapporten en schrijf je nieuwsberichten over lopende lobbytrajecten;
  • De volgende dag volg je debatten en andere Kameractiviteiten waarvan je verslagen maakt en waarover je anderen informeert;
  • Ondertussen ondersteun je bij de voorbereiding van gesprekken en werkbezoeken van ziekenhuizen en andere zorginstellingen met Kamerleden en/of bewindspersonen;
  • Belangrijk is ook dat je lobbyvragen van de Federatie en wetenschappelijke verenigingen voorbereidt.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Met een ervaren adviseur als coach ga je aan de slag zodat je in een relatief korte tijd veel weet van het vak van public affairs.

Een professional die mensen verbindt en resultaat haalt

Jij wilt alles te weten komen over wat er in het zorgveld en op politiek niveau speelt. Je werkt zelfstandig, bent analytisch en weet moeiteloos dwarsverbanden te leggen. Werken in een dynamische, politieke organisatie vraagt om zorgvuldigheid, gestructureerd werken en heldere communicatie. Je doorgrondt een situatie, betrekt anderen bij jouw verfrissende ideeën en hebt gevoel voor verhoudingen. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen: 

  • Afgeronde academische opleiding (politicologie, bestuurskunde, rechten of een andere relevante studie);
  • Enige werkervaring in een politieke omgeving (bijvoorbeeld bij een Tweede Kamerfractie of public affairs bureau);
  • Kennis van het politieke besluitvormingsproces;
  • Goede schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels;

Een totaalpakket

Werken bij de Federatie levert meer op dan alleen een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons in een prettige, informele omgeving waarin aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. In deze uitdagende, afwisselende baan werk je samen met enthousiaste collega’s met veel kennis van zaken en een betrokken en gedreven achterban van medisch specialisten. Het salaris is afhankelijk van niveau en ervaring. 

Informatie en sollicitatie

Voor informatie over de organisatie verwijzen wij je naar www.demedischspecialist.nl. Je kunt informatie opvragen over de functie bij Aukje Ravensbergen, senior adviseur public affairs, 06 57 92 52 79.

Je reactie zien wij graag uiterlijk 23 april 2021 tegemoet.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP’ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.